Аталанта засили кризата Наполи след победа с 4:2 в мач от 23-ия кръг на Серия А. Двата тима не успяха да си отбележат попадения през първото полувреме, но през вторите 45 минути реализираха цели шест попадения.

„Партенопеите“ имаха добра възможност да открият резултата, но Виктор Осимен нацели напречната греда след удар с глава.

В началото на втората част Луис Муриел можеше да открие резултата, но Алекс Мерет се нмеси решително. Все пак домакините откриха резултата малко по-късно. В 52-ата минута колумбиецът центрира в наказателното поле към Дуван Сапата, който отблизо реализира с глава.

Наполи успя да реагира бързо и шест минути по-късно възстанови резултата. Пьотр Желински реализира красиво попадение, засичайки от въздуха в долния десен ъгъл.

В 64-ата минута бергамаските отново излязоха напред в резултата. Дуван Сапата подаде към Робин Госенс, който изстреля плътен изстрел топката в десния ъгъл.

Головото шоу продължи в 71-ата минута, когато Аталанта поведе с 3:1, след като Луис Муриел се измъкна от съперник и от границата на наказателното поле реализира в горния десен ъгъл.

В 76-ата минута гостите намалиха, след като Робин Госенс си отбеляза автогол. Но три по-късно домакините отново отбелязаха Кристиан Ромеро бе над всички и с глава реализира красиво в левия ъгъл.

До края на двубоя Аталанта съхрани аванса си и заслужено се поздрави с трите точки. По този начин бергамаските се изкачиха на третата позиция в Серия А с актив от 43 пункта, докато Наполи е седми с три по-малко.