Кремонезе показа, че въпреки лошите резултати до момента, не бива да бъде отписван от борбата за оцеляване в Серия А и днес постигна волева победа с 3:2 при гостуването си на Сампдория. Последните два отбора в италианското първенство си смениха местата, като генуезци вече са на последното 20-о място с 15 точки.

Гостите от Кремона, които на два пъти изоставаха с гол пасив, в крайна сметка взеха втората си победа през годината и вече имат 16. Но спасителното 17-о място е на цели 10 точки повече и се заема от Специя. В другата среща със същия начален час Болоня удари с 2:0 като гост Аталанта.

Домакините започнаха много агресивно на своя стадион Мараси и Мехди Лерис най-напред беше отказан от вратаря Марко Карнесеки, но в 15-ата минута същият футболист откри резултата с глава, засичайки от осем метра подаване на Томазо Агуело. В следващите минути вратарят на Кремонезе имаше още доста работа, отбивайки удари на Алесандро Дзаниоли и на Хари Уинкс. Но в 35-ата минута Паоло Гилионе изравни. Той получи центриране от Джакомо Куалията от ляво и от воле прати топката под гредата. Милан Джуричич отново пробва рефлекса на вратаря на гостите преди почивката.

Отново двамата бяха във фокуса и през второто полувреме, като пак стражът на Кремонезе спечели дуела. В 66-ата минута Дзаниоли проби мощно, подаде на Агуело, който записа втората си асистенция. Топката стигна до Сам Ламерс и той записа първото си попадение в Серия А.

В рамките на последните пет минути обаче гостите отново вдигнаха оборотите и стигнаха до пълен обрат. Сирил Десерс проби до аутлинията и върна назад за грузинския защитник Лаша Локошвили и каращият първия си сезон в Италия бранител изравни. В 5-ата минута на добавеното време резервата Феликс Афена-Гиян получи топката в пеналта и стреля мощно. Опитът му беше отразен, но топката се върна в него и той подаде този път на друга резерва – Леонардо Серникола, който от метър прати топката във вратата.

Болоня изтърпя безплодните атаки на Аталанта на Гевис Стейдиъм и пет минути след началото на втората част опитният Никола Сансоне даде преднина след като Муса Бароу му свали топката. До края на срещата сценарият не се промени и друг ветеран – Рикардо Орсолини оформи крайното 0:2 в 85-ата минута.