Аталанта пропусна да се върне на върха в италианското първенство и трябваше да се задоволи само с 1:1 у дома с новака Кремонезе. Гостите пък записаха втората си точка и свалиха на предпоследното място Сампдория.

На върха към момента са три отбора с по 14 точки, подредени само по головата си разлика: Наполи, Аталанта и Милан.

Първото полувреме беше доста позиционно и за двата отбора, без кой знае какви положения. Но през втората част емоции не липсваха и двата състава вложиха много енергия.

Тюн Коопмайнерс вкара топката във вратата на Кремонезе в 63-ата минута след невероятно изпълнение на свободен удар, но голът беше отменен с помощта на системата за видеоповторения в полза на съдиите (ВАР). Съдията Андреа Коломбо обаче отмени гола, тъй като от стаята му казаха, че Кейлъб Околи е играл с ръка. Но Ла Деа, какъвто е прякорът на Аталанта, продължи със своя натиск и 11 минути по-късно вече водеше с 1:0. Мерих Демирал се разписа с глава след ново изпълнение на Коопмайнерс от свободен удар.

Но домакините загубиха концентрация минути по-късно, след като Хуан Мусо не успя да изчисти топката при удар на Сантяго Аскасибар. И при добавката Eмануеле Валери прати топката в мрежата. Аталанта опита да стигне до нов гол и упражни натиск в последните 10-12 минути, но гостите от Кремонезе демонстрираха здрава защита.