Аталанта разби Бреша с 6:2 в мач от 33-ия кръг на Серия А и по този начин се изкачи на втората позиция в класирането. „Бергамаските“ продължават с впечатляващото си представяне от началото на сезона и напълно заслужено са на това място с актив от 70 точки.

Двубоят стартира по прекрасен начин, като още във 2-ата минута бе дадено начало на головото шоу. Руслан Малиновский изведе Марио Пашалич на добра позиция и в наказателното поле хърватинът показа хладнокръвие и реализира.

В 8-ата минута Бреша изравни. Груба грешка в защитата на Аталанта бе наказана от Ернесто Торегроса и равенството бе възстановено.

„Бергамаските“ веднага натиснаха съперника си, но трябваше да изчакат до 25-ата минута преди да падне нов гол във вратата на Бреша. Робин Госенс подаде към Мартен де Роон в наказателното поле, където последният с удар десния ъгъл реализира.

Три по-късно Аталанта отбеляза трето попадение. Този път автор на гола е Руслан Малиновский. Той стреля неспасяемо в долния десен ъгъл за 3:1.

След още две головете продължиха да влетяват в мрежата на Бреша. Робин Госенс центрира към Дуван Сапата, който с глава отблизо покачи преднината на домакините на три попадения.

При този резултат двата тима се оттеглиха на почивката.

В 55-ата минута Аталанта реализира и пети гол в мрежата на гостите. Руслан Малиновский центрира към Марио Пашалич, който овладя в наказателното поле и с удар в левия ъгъл направи резултата 5:1.

Три по-късно разгромът стана още по-изразителен. Прецизен пас на Ебрима Коли намери Марио Пашалич, който оформи хеттрика си с удар отблизо.

След размяна на положения и нова добра възможност пред хърватина се стигна до 83-ата минута, когато Бреша върна едно попадение. Сандро Тонали изведе добре Николас Шпалек, който изпревари вратаря и реализира, оформяйки крайният резултат 2:6.

В следващият кръг Аталанта се изправя срещу Верона, докато Бреша ще играе със СПАЛ.