Аталанта спечели гостуването си на Беневенто с 4:1 в мач от 17-ия кръг на Серия А. Бергамаските бяха пълни господари на терена и заслужено се поздравиха с този изразителен успех.

Още във втората минута на двубоя Робин Госенс имаше отлична възможност да открие резултата, но изстрелът му премина покрай десния страничен стълб. Десет по-късно отново Госенс бе близо до попадение, но този път Лоренцо Монтипо се намеси решаващо.

Аталанта продължи да действа на бързи обороти и в 30-ата минута резултатът бе открит. Йосип Иличич направи великолепна солова акция, след което прати топката в долния десен ъгъл.

В началото на втората част домакините изненадващо възстановиха равенството. Марко Сау намери пространство в наказателното поле и засече красиво отблизо.

Гостите се активизираха в следващите минути и в 70-ата Аталанта отново излезе напред в резултата. Рафаел Толой бе най-съобразителен в наказателното поле реализира в левия ъгъл.

Минута след второто попадение се стигна и до трети във вратата на Беневенто. Дуван Сапата засече центриране в наказателното поле и прати топката неспасяемо в левия ъгъл.

В 86-ата минута Аталанта вкара и четвърти гол във вратата на домакините. Луис Муриел стреля красиво от границата на наказателното поле и реализира в десния ъгъл.

До края на двубоя гостите продължиха да са по-агресивният отбор на терена и се поздравиха с успеха. По този начин бергамаските се изкачиха на четвъртата позиция в Серия А с актив от 31 точки, докато Беневенто остана десети с 10 по-малко.