Отборите на Аталанта и Торино сътвориха същинско зрелище в мач помежду си от 21-ия кръг на италианската Серия А. Бергамаските отвориха разлика от три гола през първото полувреме в рамките само на седем минути, след като Йосип Иличич (14), Робин Госенс (19) и Луис Муриел поведха с три гола бергамаските след 21 минути игра.

И макар всички да помислиха, че Торино е сломен, то гостите вкараха два гола до края на първото полувреме. В 42-ата Андреа Белоти пропусна дузпа, но довкара топката и намали резултата, а в първата минута от добавеното време отново звездата на Торо се разписа и върна интригата на „Гевис” в Северна Италия.

Второто полувреме и двата отбора продължиха да търсят нови попадения, ала до такова се добра единствено тимът на „биковете”. В 84-ата минута Симоне Верди достави страхотна топка за Федерико Бонацоли, който с добър удар матира Пиерлуиджи Голини и подели точките за зрелищното 3:3.

Така Аталанта остана седми с 37 точки и пропусна да се изкачи в таблицата, докато Торино е едва 17-и с 16 точки, но може да бъде задминат от Каляри и Парма до края на кръга.

В друг мач от италианската програма Специя обърна Сасуоло като гост и спечели с 2:1 визитата си. За съжаление за гостите участие в мача не взе българинът Андрей Гълъбинов, който изгледа мача от скамейката. Капуто откри резултата на „Мапей” в 25-ата минута, а Ерлич изравни в 39-ата, за да дойде отменен гол поради засада за Сасуоло от Филип Джуричич.

В 78-ата пък нападателят Емануел Джеси донесе трите точки за тима на Специя в крайна сметка. Така Специя вече е с 21 точки, точка пред Болоня и шест пред опасната зона, а Сасуоло остана осми с 31.