Аталанта победи с 3:1 като гост Венеция в среща от 34-ия кръг на Серия А. По този начин бергамаските прекратиха серията си от пет мача без победа във всички турнири. В тези 5 срещи „нерадзурите“ допуснаха 4 загуби. За „крилатите лъвове“ пък това бе осмо поредно поражение.

Още в петата минута Тома Анри се разписа за Венеция, но попадението бе отменено заради засада. Няколко минути по-къснобившият защитник на Лудогорец Хосе Луис Паломино нацели греда. В 44-ата минута рикоширала топка се отби в напречната греда, след което Марио Пашалич успя да я добута във вратата, с което даде аванс на гостите. Две минути след началото на втората част тяхната преднина бе удвоена, след като Сапата реализира след асистенция на Луис Муриел.

В 58-ата минута самият Муриел беше близо до гол, но далечната греда спря неговия удар. 5 минути по-късно обаче бившият нападател на Севиля и Сампдория все пак успя да вкара, засичайки с глава центриране на Дзапакоста. Анри също нацели греда, но въпреки това неговият тим успя да стигне до почетен гол в 80-ата минута, дело на юношата на Милан Домен Църнигой.

Аталанта остава на осмата позиция в класирането, но вече с 54 точки в актива си, докато Венеция е на дъното с 22 пункта, колкото имат също така Дженоа и Салернитана.