Аталанта победи Фиорентина с 3:2 в мач от 4-ия кръг на Серия А. Всички попадения паднаха през първата част, а бергамаските трябваше да обръщат от 1:2, за да се поздравят с трите точки. С тях тимът на Джан Пиеро Гасперини събири актив от 6 пункта и временно заемо осмото място.

"Виолетовите" пък остават без победа от началото на сезона, след като в първите си три шампионатни мача направиха равенства. Това им отрежда 14-о място, но могат да потънат и още повече.

В 15-ата минута Лукас Куатра стигна до топката в наказателното поле и я изстреля ниско в средата на вратата, за да открие за гостите.

Само шест минути след това Адемола Люкман намери Матео Ретеги с отлично центриране, а втория с глава изпрати топката покрай Давид де Хеа за 1:1.

Мойс Кийн даде нов аванс на Фиорентина в 32-ата минута, преди да дойде обрата на бергамаските в самия край на полувремето. Първо Шарл де Кетеларе засече центриране в наказателното на "виолетовите" и изравни, а в добавеното време Люкман донесе пълния обрат за Аталанта. Това се оказа и решаващият гол в мача.

В друга среща от кръга Торино и Лече не успяха да си вкарат и завършиха при резулат 0:0. След добрата си серия Торино изненадващо не успя да победи отбора от долната част на класирането у дома. Така тимът остава временно на второто място в първенството, докато Лече заема 13-ото.