Отборът на Аталанта успя да стартира новия сезон в италианската Серия А с трудна победа с 2:1 като гост на Торино. В герой за „бергамаските“ се превърна младокът Роберто Пиколи, който донесе победата в третата минута на добавеното време.

„Биковете“ създадоха повече положения от днешния си съперник, но загубиха след груби грешки в защита.

Аталанта поведе в резултата с красив гол на Луис Муриел в 6-ата минута. Колумбиецът получи топката на десния фланг, напредна към наказателното поле и с мощен шут разстреля Ваня Милинкович-Савич. Робин Госенс и отново Муриел можеха да направят мача по-лесен за гостите, но направиха пропуски.

Макар и без звездата си Андреа Белоти, който бе на пейката, Торино създаде доста голови ситуации. Ола Аина затрудни новия вратар на Аталанта Хуан Мусо, а удар на Глейсон беше изчистен пред самата голлиния от Матео Песина.

Белоти влезе чак в 65-ата минута и присъствието му веднага се усети. Четвърт час по-късно италианският национал изравни, след като стреля от границата на пеналта, топката се отклони от крака на Йоаким Меле и описа странна траектория, прехвърляйки Мусо за 1:1.

Малко след дълго вратарят на Аталанта фаулира Белоти извън наказателното поле, но получи само жълт картон.

„Биковете“ продължиха да нападат в търсене на пълен обрат, но бяха наказани в добавеното време. Грешка на Рикардо Родригес подари топката на Марио Пашалич, той намери Пиколи и нападателят не сбърка за крайното 1:2.

В следващия кръг Торино гостува на Фиорентина, докато Аталанта приема Болоня.