Отборът на Аталанта победи като гост тима на Сампдория с 2:0 в мач от 24-ия кръг на италианската Серия А. Попаденията отбелязаха Руслан Малиновски в 40-ата и Робин Госенс в 70-ата минута.  

След отлична атака на гостите в 40-ата минута Руслан Малиновски получи пространство, напредна в половината на Самп и с мощен шут с левия крак от границата на наказателното поле изведе бергамаските напред в резултата.

 50-ата минута Йоаким Маеле опъна мрежата зад стража на Сампдория Емил Аудеро с хубав удар от въздуха, но попадението бе отменено след консултация на рефера с ВАР. Причината за това решение бе засада на Робин Госенс.

В 70-ата минута резултатът все пак стана 0:2, а автор на гола бе Робин Госенс. Той успя да нанесе удар след центриране на Маеле отдясно преди топката да докосне тревата, като изпревари бранител на домакините и от близко разстояние не остави шансове на Аудеро.

С този успех Аталанта събра 46 точки и изпревари тима на Рома от четвъртото място, който приема Милан по-късно тази вечер. Сампдория пък заема 10-а позиция с 30 точки.