Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри потвърди изразените амбиции на президента на клуба Андреа Аниели, че „бианконерите“ ще се стремят да спечелят трофея от Шампионската лига през новия сезон.

„На хартия отборът е важен, но над всичко е това, което се случва на футболния терен. Ние трябва да играем силно и да печелим мачовете си. Ако не успеем да го правим, трансферите, които сме направили през лятото няма да имат никакво значение“, сподели Алегри в интервю за „Sky Sport Italia“.

„Ние сме амбицирани да спечелим Шампионската лига. Това е въпрос на интелигентност и манталитет. Напълно нормално е да се стремим да спечелим Шампионска лига, след като успяхме да подсилим състава си с играчи от класата на Роналдо, Емре Джан, Бонучи и Леонардо Спинадзола. Ние трябва да отговорим на терена с нашето представяне“, добави треньорът на Ювентус.

„Ние имаме големи амбиции да спечелим всички трофеи – от Шампионска лига, Серия А, Купата на Италия и Суперкупата на Италия.“

„Роналдо има огромен опит на световно ниво. Той дава допълнителна мотивация на младите ни футболисти. Всеки един може да види колко сериозно работи той. Реал Мадрид спечели четири от последните пет издания на Шампионска лига заради много здрава работа. Ние трявба също да работим много сериозно. Сега за първи път успях да видя целият отбор, с който ще мога да разполагам през сезона“, продължи той.

„Лео Бонучи е много важен футболист с много голям опит. Той ще повиши нивото на играта ни в защита“, каза още Алегри.