Хиляди привърженици на Интер се събраха на централния площад Дуомо в Милано, за да отпразнуват титлата в Шампионската лига.

Според агенция АНСА над 200 000 души са наблюдавали на големи екрани финала в Мадрид между Интер и Байерн, който италианците спечелиха с 2:0.

Веднага след последния съдийски сигнал започнаха празненствата по повод първия трофей за Интер в най-престижния турнир от 45 години. Тифозите изпълниха улиците на Милано и цяла нощ скандираха песни за своите любимци.

Отборът се прибра в Милано 5 часа сутринта (местно време) и автобусът с играчите веднага бе откаран на стадион Сан Сиро. Останалите до ранни зори около 40 000 запалянковци полудяха от радост, когато капитанът Хавиер Санети стъпи на терена и вдигна купата точно при изгрева на слънцето.

Старши треньорът Жозе Моуриньо обаче не бе на "Сан Сиро". Португалецът намекна на пресконференцията след мача, че напуска и ще търси ново предизвикателство, като най-вероятно от новия сезон ще поеме Реал Мадрид.

Моуриньо е непреклонен в желанието си да напусне Италия, въпреки молбите на тифозите, някои от които носеха транспаранти с надписи „Форца Моуриньо, не си тръгвай, ти си номер 1" и "Ние ще платим билета ти за връщане към Милано".