Напрежението в отбора на Интер продължава да расте, след като наставникът Жозе Моуриньо остави извън състава двама от ветераните за двубоя от турнира за Купата на Италия срещу Рома в сряда вечер.

Загубата с 1:3 от Аталанта през уикенда предизвика истинско цунами в лагера на шампионите, а вълната започна с обвиненията срещу играчите, които са допуснали грешки в двубоя.

Иван Кордоба и Максуел дори не попаднаха в групата за срещата с „вълците”, но замразените Марио Балотели, Амантино Мансини и Рикардо Куарешма се завръщат.

„Очевидно, след подобен двубой, трябваше да обсъдим какво точно се случи. Както винаги бях доста директен и честен. В кариерата ми само два пъти съм се чувствал така унижен – срещу Аталанта и когато бях треньор на Порто, в началото на кариерата ми там загубихме един от първите ми мачове с 0:3. Разбира се, не е настъпил краят на света”, коментира Жозе Моуриньо.

Президентът на Интер Масимо Морати се нахвърли срещу португалския спец, след като заяви, че той е вземал всяко едно решение от трансферите до тренировъчните лагери.

„Не се обиждам лесно. Критиката не ме притеснява, трябва да я приемам. Ако имаме проблем с физическата форма, това не е моя отговорност. Работим правилно. Моят отбор трябва да бъде в състояние да играе три мача в седмицата”, коментира още бившият мениджър на Челси.

„Никога не коментирам думите на президента. Той може да говори за мен, но не и аз за него. Ще говоря само, ако той ми каже да го правя”, отсече Моуриньо.

„Рома е отличен отбор. Аз бях един от малкото, когато казвах, че ще се справи с проблемите и ще излезе от дупката. Очаква ни голям мач”, завърши наставникът на Интер.