Нападателят на Интер Диего Милито беше определен за футболист номер 1 на Италия за миналия сезон от Асоциацията на професионалните футболисти в страната, а неговият бивш наставник Жозе Моуриньо заслужи приза за най-добър треньор. 31-годишният Милито отбеляза 22 гола, като се разписа в решаващите мачове за триумфа на "черно-сините" в Шампионската лига, в калчото, за купата на Италия.

"Тази награда е голяма чест. 2010 година завинаги ще остане назабравима за мен", коментира Милито, който изпревари съотборника си Уесли Снайдер във вота. Моуриньо, който през лятото пое Реал Мадрид, не присъства на церемонията по връчването на наградите в Милано. Жулио Сезар от Интер беше определен за най-добър вратар на сезон 2009/2010, а неговият съотборник Майкон получи приза за най-красив гол в калчото.

Наградата за най-добър бранител поделиха Валтер Самуел от Интер и Джорджо Киелини от Ювентус. Антонио Ди Натале пък беше избран за най-добър италиански играч, а плеймейкърът на Палермо Хавиер Пасторе беше определен за най-добър млад футболист в калчото.