Бразилският нападател Адриано ще напусне Интер (Милано) през зимния трансферен прозорец, обяви днес старши треньорът Жозе Моуриньо.

В началото на годината 26-годишният нападател се върна от родината си, където опита да се възстанови, но повече си губеше времето с приятни преживявания. След завръщането си в Италия той обаче така и не успя да докаже на Моуриньо, че е готов да играе в първия отбор на Интер и често беше оставян дори извън групата за мача.

Според италианските медии пък той предпочитал да обръща повече внимание на личния си живот, отколкото на футбола. "Ако съм на негово място, аз много добре ще си помисля дали да остана тук или да си потърся щастието на друго място. А ако остане тук, дали не би било добре да промени сценария, каза с иронична усмивка Жозе Моуриньо на питане на журналист какво е бъдещето на Адриано. Самият Адриано със сигурност ще се появи на първата тренировка на Интер за 2009-а година на 2-и януари и след това ще се обсъжда отново бъдещето му.

"Според мен, Адриано предпочете да отиде в Бразилия, защото предпочита да се лекува на 40 градуса там, отколкото на 4 градуса в Милано. Според мене, това е най-лесния начин да се спечелиш освобождаването от тима, добави Моуриньо. Ще се радвам да се върне тук на 2-и януари и да се включи в тренировката заедно с останалите.