Президентът на Интер Масимо Морати бе категоричен в желанието си да задържи Уесли Снайдер в отбора.

Спекулациите около бъдещото на играча отново се засилиха, след като стана ясно, че „нерадзурите“ няма да играят в Шампионската лига през следващия сезон.

Въпреки че тимът завърши на 6-о място в Серия А, Морати не смята да продава холандския плеймейкър за разлика от някои други футболисти. „Ние считаме Снайдер за ключов играч за бъдещето на клуба. Така че тук няма да откриете проблеми“, заяви босът на Интер. „Лусио? Наскоро той се срещна с нас и ни каза, че се чувства несигурен, така че ще видим дали няма да е най-добре да се разделим с него.“

„Диего Форлан? Много играчи биха се радвали да останат в Интер, но тепърва ще разберем дали това ще се случи или ще заиграят в друг отбор“, продължи Морати.

Италианецът също така намекна, че клубът е все по-близо до подписа на Есекиел Лавеци от Наполи. „Все още не знам нищо, защото досега се фокусирахме основно върху правилото за финансов феърплей. Напредваме добре и ще постигнем – по един или друг начин – нещо, което ще се хареса на феновете. Ако трансферът на Лавеци стане факт, той ще бъде плод на много спокойна работа, която отчита внимателно икономическите измерения на сделката“, завърши Морати.