Президентът на Интер Масимо Морати обвини бившият наставник на „нерадзурите“ Джан Пиеро Гасперини за ужасяващият сезон на своя тим.

Това се случва само няколко дни след като шефът на италианския гранд уволни треньора на тима Клауди Раниери и го замени с Андреа Страмачони. Главата на Раниери падна заради лошата серия на Интер в последните 10 мача за първенство, в които отборът постигна само 1 победа и по този начин се отдалечи на 10 точки от зона Шампионска лига.

Италианският специалист замени Гасперини едва месец след началото на сезона, и докато Морати се изказа ласкаво за неговите качества, не такава беше ситуацията с неговия предшественик. „Раниери е фантастичен човек, много интелигентен. Мислех, че той ще ме посъветва какво да правя, след като го освободих, а той дори ми предложи услугите си като консултатнт“, разкри президентът на „нерадзурите“. „Той е истниски джентълмен. Неговият стил на ръководство би паснал по-добре да друг тип отбор, на различен от нашия проект.“

„Проблемите, които изпитваме през сезона, обаче са изцяло по вина на Гасперини. Той разруши всичко, отрови атмосферата и непрекъснато се оплакваше от играчите. Просто беше ужасен.“

Морати няколко пъти предупреждаваше Гасперини относно предпочитанията му към игра с трима бранители, а след загубата на първия мач от Серия А босът на Интер публично го посъветва да промени тактиката си. Наставникът се вслуша в думите му, но загуби и следващия си шампионатен двубой, а след още 4 официални мача бе уволнен от клуба.