Собственикът на Интер Масимо Морати призна, че през лятото на миналата година сериозно е обмислят варианта за треньорска смяна, като фаворит за мястото на Роберто Манчини е бил бившият треньор на кръвния враг Милан Фабио Капело.

„Вярно е. През миналата година наистина мислех за Капело, но тогава моята вяра в Манчини надделя и това беше решение, което напълно се оправда.”

След като Роберто Манчини бе оставен на поста си, той спечели титлата в Серия А с рекордна преднина и триумфира със Суперкупата на Италия.

„Битката за Скудетото е задължителна, а Шампионската лига също е дълг. Не се целя в нова титла за да спра приказките на хората, че тази през последна година тя е била с по-ниска стойност, защото така мислят само тези, които бяха извън надпреварата или тези, които нямаха достатъчно добър състав за да се състезават с нас.”

Заради скандала с уреждане на мачове, известен като Калчополи, Ювентус бе наказан да играе в Серия Б през миналия сезон, а Лацио и Милан започнаха шампионата с отрицателен точков актив.