Президентът на Интер Масимо Морати заяви, че преди да вземе нови попълнение, новият старши треньор на „нерадзурите” Жозе Моуриньо трябва да се раздели с някой от настоящите си футболисти.

„Да знам, че Жозе иска да вземе Рикардо Куарешма. Той не е говорил лично с мен, но е споделил тази своя идея със спортния директор Марко Бранка и клубният директор Габриеле Ориали”, сподели президентът на шампионите.

„Със сигурност Куарешма ще помогне много на Интер, защото неговият стил допада на този, който практикува Моуриньо, но Жозе знае много добре, че трябва да се раздели с някой футболист, за да вземем Рикардо”, добави босът на „нерадзурите”.

„Не сме влезли в преговори с ръководството на Порто за осъществяването на трансфера на Куарешма”, отсече категорично Масимо Морати.

„Ще видим какво ще стане, но с още едно крило ще можем да играем с трима футболисти в предната линия, което ще е добре за равновесието в тима“, заяви Моуриньо, когато беше запитан дали Куарешма ще се присъедини към Интер, или не.