Президентът на Интер Масимо Морати нито потвърди, нито отрече слуховете за евентуалното назначаване на португалския специалист Жозе Моуриньо на поста старши треньор на „нерадзурите”. Преди всичко шефът на италианския шампион побърза да изрази положителното си отношение към настоящия наставник Роберто Манчини, от когото е много доволен. В същото време обаче Морати добави, че е респектиран от бившия мениджър на Челси.

Португалецът напусна тима от Лондон през септември миналата година и от тогава си почива. Въпреки това, медийните спекулации за това къде ще продължи кариерата си, не стихват.

„Много съм доволен Роберто Манчини. Той успя да наложи своя стил – целеустременост, желание за победа и твърд характер”, сподели Морати.

„Моуриньо? Без съмнение, много го уважавам. Той е човек, който много обича футбола”, добави президентът на Интер пред Channel4.

Масимо Морати потвърди, че преди време се е интересувал и от кандидатурата на Фабио Капело, който обаче прие да стане селекционер на Англия: „Да, разглеждахме го като вариант, но решихме да не предприемаме нищо.”