Президентът на Интер Масимо Морати за първи от началото на сезона заяви, макар и не директно, че постът на Андреа Страмачони като треньор е застрашен.

Опитите на „нерадзурите“ да си извоюват място в Шампионската лига през следващия сезон претърпяха пореден тежък удар след вчерашната домакинска загуба срещу Болоня (0:1). Това бе второ поред поражение за италианския гранд след 0:3 от Тотнъм в Лига Европа през миналата седмица и въпросите към Морати и техническият директор Марко Бранка започнаха да валят.

„Бранка бил казал, че той и Страмачони ще останат през следващия сезон? Всъщност той имаше предвид, че президентът взема тези решения и това не е лъжа“, каза Морати. „Ще оценявам нещата ден за ден. Ако резултатите се променят, то всеки ще си остане на мястото.“

„Срещу Болоня имахме страхотен срив през първото полувреме. Сега при нас се чувстват огромен гняв и разочарование, но трябва да бъдем спокойни, когато преценяваме ситуацията, да се опитаме да възстановим увереността на играчите. Не мога да разбера защо, особено през първите полувремена на мачовете, не можем да играем така, както искаме. Проблемът може да е психически, а може и да е физически. Вчера проспахме едно полувреме, а това е сериозно“, завърши Морати.