Бившият президент на Интер Масимо Морати заяви, че ако зависело от него, щял да подходи по друг начин с ангажирането на нов треньор, но вярва в преценката на настоящите собственици от „Сунинг Груп“.

В последната седмица се изписаха тонове новини за „кастинга“, който „нерадзурите“ проведоха със Стефано Пиоли, Марселино Гарсия Торал и Джанфранко Дзола, като все още липсва официално обявление за това кой ще наследи уволнения Франк де Бур. На 99 процента това ще бъде Стефано Пиоли.

„Аз имам свое виждане за интервютата с кандидатите, но те имат свой метод на работа. Тук не бива да обсъждаме дали това е правилно или грешно. Те показах прозрачност в процеса, а изборът им ще бъде мъдър“, коментира Морати.

„Винаги е трудно да избереш треньор на отбор, който е в криза: имаш много малко време и понякога могат да се случат грешки. Аз не съм участвал в процеса като консултант.“

„Постоянно искаме от „Сунинг Груп“ да бъдат колкото се може по-близо до отбора, но те, в крайна сметка, живеят доста далеч от Италия. Опитват се да бъдат по-близо, както го стори и Ерик Тохир.“

„Дали имаме нужда от силен човек в клуба? Най-важно е китайските собственици да бъдат чути и в същото време да осъзнават отговорностите си“, допълни Морати.