Президентът на Интер Масимо Морати опроверга информациите, че вече е взел решение за уволнението на треньора Андреа Страмачони. В Италия усилено се говори, че дните на младия специалист вече са преброени, като доскорошният наставник на Наполи е основният фаворит за поста.

„Няма шанс да решим каквото и да е до края на вечерта, но така или иначе не бързаме“, заяви босът на „нерадзурите“. „Имаме време. Все още правим решения и нищо не е окончателно.“

Страмачони пое отбора през март 2012 като временен наставник, след като Клаудио Раниери бе уволнен. Първият му пълен сезон начело на клуба обаче съвсем не се разви по мед и масло – Интер пропусна шансовете си за европейските клубни турнири, а почти половината от играчите му отсъстваха в различни периоди заради контузии.

„Андреа е много талантлив човек, който несъмнено ще постигне успехи в треньорството, но от друга страна трябва да оценим ситуацията, в която се намираме. В момента мисля, кой ще бъде най-правилният избор. Мадзари? Има много добри треньори, но работата в Интер е нещо по-различно“, завърши Морати.