Капитанът на Милан Рикардо Монтоливо заяви, че отборът може да се пребори за третото място в Серия през настоящия сезон, само ако не пести усилия на терена.

Полузащитникът наскоро се завърна след продължително отсъствие заради счупен крак, който му попречи да участва на Световното първенство през лятото.

Тъй като бившият ас на Фиорентина имаше шанса да работи и с предишния наставник на „росонерите“ Кларънс Зеедорф, той бе помолен да направи сравнение между холандеца и настоящия треньор Филипо Индзаги.

„Трудно е да ги съпоставя, но и в двата случая става дума за отбори, които търсят своята идентичност“, каза Монтоливо.

„Нека да гледаме към бъдещето, защото имаме един отбор на Милан, който се цели в Европа. Вършим добра робата. Време е този тим на Милан да се погледне в огледалото и да се запита какъв иска да стане. Това е предизвикателството към самите нас.“

„Не мисля, че можем да стигнем третото място без дух на работяга, който е изтъкан от интензивност, самопожертвователност и целеустременост.“

„Това е един различен Милан, няма смисъл да го отричаме. Имаме качества, но те няма да се видят, ако не се трудим на терена. Съгласен съм с нашия президент, когато той казва, че този тим може да се бори за челните места. Трябва да полагаме усилия, иначе шансовете ни намаляват“, завърши Монтоливо.