Полузащитникът на Милан Рикардо Монтоливо заяви, че макар и благодарен на предишния наставник Масимилиано Алегри, отборът се е нуждаел от тласъка, който дойде с назначаването на Кларънс Зеедорф за треньор на италианския гранд.

Този уикенд „росонерите“ имат повече от чудесна възможност да затвърдят игровото си израстване, като срещат лидера в Серия А Ювентус.

„През последните месеци обстановката тук не бе никак спокойна, отборът се нуждаеше от тласък“, каза Монтоливо. „Благодарен съм на Алегри, който ми даде толкова много и ме искаше в Милан.“

„Зеедорф е треньор, който е много комуникативен, опитва да предаде идеите си на всички и то по най-директния начин. Единността и балансът в групата са областите, върху които той набляга най-много.“

„В мач срещу Ювентус се случи един от най-прекрасните дни в моята кариера. Миналат година на „Сан Сиро“ Кристиан Абиати не можеше да играе и така капитанската лента се озова на моята ръка. Това беше първият ми път. Трябва ни победа срещу голям отбор както заради класирането, така и заради нашето самочувствие. Дербито с Юве може би идва в точния момент, за да я постигнем“, каза още Монтоливо.