Едно от новите лица в Милан – Рикардо Монтоливо счита, че е готов да остави своя следа на „Сан Сиро“, като замести живата легенда Андреа Пирло.

Опитният полузащитник бе освободен от „росонерите“ преди началото на миналия сезон и бързо показа грешката им, като вдигна скудетото с Ювентус. Сега обаче бившият играч на Фиорентина, който дойде със свободен трансфер, смята да направи така, че тифозите на Милан да забравят за отиграванията на магическия плеймейкър.

„Дали съм тук, за да заместя Пирло? Да, това е моята задача“, откровен е Монтоливо. „Безполезно е да се преструвам, че не знам за сравненията с Пирло. Но е по-добре да демонстрирам на терена, че критиците ми са в грешка, отколкото да го правя с приказки.“

„Нека сложим край на дискусията: аз не съм „трекуартиста“ (специфичен термин, с който на Апенините наричат атакуващият полузащитник, играещ зад нападателите – б.р.). Не съм „номер 10“. Искам да бъда запомнен като комплексен халф, който знае и как да се отбранява, и как да води атаката.“

„Предимство е да бъдеш универсален играч, но от друга страна това е причината доста хора да ме смятат за половин играч. С радост бих заменил адаптивността си, за да изпълнявам отчетливо само една-единствена роля на терена“, завърши Монтоливо, който в момента лекува мускулен проблем.