Бившият вече треньор на Фиорентина Винченцо Монтела коментира защо е бил уволнен в личния си профил в Инстаграм. Той бе освободен след загубата с 1:4 от Рома. Тимът от Флоренция е 15-ти в класирането на Серия А със 17 точки.
 
"Бяха направени няколко грешки - от мен, от помощниците ми, от футболистите. Но не само от нас. Исках отборът да е изграден от млади и талантливи играчи, готови за нивото на Серия А. Имаше обаче инструкция да се съсредоточим върху „нашите” млади състезатели и по-опитни. Може би затова никой не ми постави цели - нито собственикът, нито директорът. Беше очевидно, че сезонът трябва да бъде преходен. В такива периоди има възходи и падения и те трябва да бъдат преживяни заедно", не скри разочарованието си Монтела.
 
Той призна, че е останал изненадан от решението на ръководството да го уволни.
 
"Чакахме януари, за да привлечем нови играчи, които да засилят конкуренцията. Ще излъжа, ако какажа, че не съм разочарован от заминаването по средата на пътуването. Сигурен съм, че след промените, които бяхме обсъдили с помощниците, щяхме да се представим по-добре през пролетта", смята Монтела.
 
Бившият национал е сигурен, че един ден отново ще се върне във Флоренция.
 
"За всичко платих аз, станах гръмоотвод. Но това е правилно и нормално. Ще се справя с тази ситуация. И ще се върна, както винаги съм го правил. Феновете на Фиорентина заслужават повече. Те завинаги ще останат в моето сърце. Благодарен съм на моите асистенти и играчи, които ми вярваха и дадоха всичките си сили. Пожелавам успех на този, който ще ме замести, както и на ръководството на клуба", написа още Монтела в социалната мрежа.