Старши треньорът на Рома Винченцо Монтела предупреди футболистите си, че само талант не е достатъчен във футбола. Преди полуфинала за Купата на Италия срещу Интер, той се опита да насочи погледа им натам, а не към загубата от Палермо през уикенда.

“Купата на Италия, и за Рома, и за Интер, е последната реална цел този сезон,” обясни Монтела. “Утре вечер и двата ранени отбора ще се изправят един срещу друг, и затова се нуждаят от много мотивация. Отборът, който покаже повече характер и темперамент, ще спечели.”

“Разликата ще дойде от личностите на терена, но не и от индивидуалните изпълнения,” добави бившият голмайстор на Рома. “Футболистите ми трябва да имат не само талант, но и темперамент, характер, за да подхождат правилно към ситуациите, с които се сблъскваме този сезон.”

Запитан дали Мирко Вучинич и Жереми Менес са пред напускане на Рома, Монтела каза: “Ако има играч, който иска да си тръгне, той трябва да покаже на терена, че заслужава да играе за по-добър отбор от Рома. Вероятно има и допълнителна мотивация за по-добра изява, когато не те обичат. Когато иска, всеки футболист намира начин да се мотивира, във всеки мач.”