Треньорът на Милан Винченцо Монтела отказа да си припише основната заслуга за съживяването в играта на отбора. Наставникът заяви, че тактиката има своето значение, но на терена печелят футболистите.

Наскоро президентът на „росонерите“ Силвио Берлускони призна, че е имал дискусия с Монтела относно постройката на отбора. Босът не бил съгласен с наложеното от специалиста 4-3-3, тъй като от своя страна смятал, че вариантът 4-3-1-2 пасвал по-добре.

„Аз самият не вярвам, че тактиката може да ти спечели титла или мачове. Двубоите се печелят от качествата на играчите, от уменията на треньора и традициите на клуба“, коментира Монтела.

„Тъй като треньорът и играчите все още не са доказали своите способности да печелят трофеи, а президентът и клубът са го правили в течение на 30 години, се постарах максимално да слушам в този разговор. Президентът ми каза тези неща, но като думи на всеки президент те бяха чути, но нямат да бъдат коментирани.“

„Няма тактика, която може да ти гарантира сигурни 3 точки. За да спечелиш, се нуждаеш от качествата на играчите, от един добър треньор и от умели ръководители“, допълни Монтела.