Треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела не сдържа нервите си и нападна остро своя футболист Адем Ляич. „Писна ми! Нямам нито времето, нито желанието да го чакам“, заяви наставникът.

За всички е ясно, че сърбинът се опитва да си уреди трансфер в друг отбор, като Милан бе купувачът с най-сериозен интерес. Затова „виолетовите“ му поставиха ултиматум до вторник сутрин да реши дали ще подпише предложеният му нов договор или ще си търси нов тим.

Плеймейкърът бе включен в групата за мача срещу Катания в понеделник, но очевидно Монтела няма да разчита на него. „Писна ми от тази работа“, избухна тактикът. „Според мен той показа качества през втората половина на миналия сезон, а в замяна получи подкрепата на своите съотборници, клуба и треньора. Вече нямам нито времето, нито желанието да го чакам, след като той не е спокоен и не мисли за работата си.“

Съботната тренировка на Фиорентина пък бе белязана от протести на феновете срещу Ляич, които допълнително покачиха градуса на напрежението. „Феновете са свободни да правят каквото искат, точно както и Адем. Не смятам, че няколко песни могат да повлияят на играч или клуб. Понякога те са просто израз на интерес.“

„Катания е много силен отбор, който остана почти непроменен от миналия сезон, така че те са силен колектив. Няма да давам почивка на никого, ще използвам играчите в най-добро функционално състояние. Клубът поиска от мен да повторя миналия сезон, като отново се класираме за Европа, но преди всичко поискаха да продължим със същата философия. Дали мога да спечеля с Фиорентина? Зависи какво имате предвид, защото не е задължително това да включва вдигането на трофей. По мое мнение миналата година Фиорентина спечели. Аз се забавлявах и съм доволен от това“, завърши Монтела.