Новият наставник на Фиорентина Винченцо Монтела даде първата си пресконференция след своето завръщане на поста. Той даде да се разбере, че е оставил в миналото предишните си противоречия със собствениците от фамилия Дела Вале, заради които първият му престой приключи.

44-годишният специалист води „виолетовите” от 2012-а до 2015-а, като си тръгна след скандал заради разминаванията във вижданията около селекцията. В този период той три пъти изведе Фиорентина до 4-ото място в Серия А, а също игра и финал за Купата на Италия.

„Семейство Дела Вале и директорът Панталео Корвино ме убедиха”, заяви Монтела при завръщането си. „Тогава това беше различен Фиорентина, в края на една относително буреносна ера.”

„Изчистихме недоразуменията, както правят честните и справедливите хора. Сега предстои да видим какво можем да постигнем на терена. Ако останем обединени, ще постигнем повече. Феновете са разочаровани, защото те усещат, че можем повече. Наблюдава се по-малко ентусиазъм, а той трябва да бъде възстановен.”

„Продължаваме работа с играчите, които нямат търпение да се докажат като решителни фигури и не приемат добре миналото. Които гледат напред със сила и убеденост. Също бих искал да кажа на феновете, че ако успеем да преобърнем събитията бързо, този сезон все още може да стане исторически.”

„Приех, защото обожавам тази професия. Не е вярно, че дойдох заради факта, че нямах други алтернативи. Имах много предложения, включително и от Италия, но те не ме убедиха. Дойдох във Фиорентина, защото проведох 3-часов разговор с Корвино за футбол. Това е страст, която ценя.”

„Аз също се промених, имам повече сиви коси сега. Опитът ме направи по-добър, включително и негативният. Луд съм по тази професия и виждам играчи, които могат да претърпят подобрение. Веднъж щом Фиорентина се обади, дори не говорихме за цифрите”, добави Монтела.

Повторният дебют на италианеца като треньор на флорентинци ще бъде през уикенда в шампионатния мач срещу Болоня.