Най-котирани днес имена в италианската преса за овакантения от Клаудио Раниери треньорски пост в Рома са на бившия централен нападател и наставник на детския тим Винченцо Монтела и старши треньора на дублиращия състав Алберто Де Роси.

Изборът между двамата ще бъде направен на заседание на ръководството на клуба с участието на всички футболисти. Тази безпрецедентна в професионалния футбол и чисто популистка мярка е първата загадка около кризата в Рома.

Оставката на Раниери дойде под режисиран натиск от две посоки. От една страна беше предизвикан бунт в съблекалнята. Успоредно с това бе приложена и изпитаната рецепта на недоволните ултраси, които обсаждаха тренировъчния комплекс в римското предградие Тригория.

Изборът на старши треньор, който да води отбора до края на първенството през юни, ще покаже кой от двата клана е надделял.

Винченцо Монтела прекара 10 състезателни години в Рома, ползва се с подкрепата на капитана Франческо Тоти и на част от клубното ръководство. Другият клан поддържа кандидатурата на Алберто Де Роси, който е баща на вицекапитана и приемник на Тоти в ролята на символ на клуба Даниеле Де Роси, желан от Алекс Фъргюсън за съотборник на Бербатов през следващия сезон.