Мончи: Стига да няма изненади, отивам в Рома

Мончи източник: Gulliver/Getty Images

Мончи източник: Gulliver/Getty Images

Бившият спортен директор на Севиля Рамон Родригес Вердехо-Мончи най-сетне открито проговори за бъдещето си. Специалистът заяви, че възнамерява да започне работа в Рома, стига да не възникнат непредвидени обстоятелства.

„Аз работя по трансфера и ми остава още много малко: почти цялата работа е свършена, всички належащи въпроси са отработени“, сподели 48-годишният испанец пред мадридския ежедневник „АС“.

Рома вече има договорка с Емери?

„Трябваше да подготвя моето сбогуване, това не беше лесно. Продължих да работя до последния ден така, сякаш ще работя в Севиля до живот. Дали ще отида в Рома? Сделката още не е приключила, но това е най-близката ми опция. Ако всичко се движи по правилния начин и няма изненади, ще отида в Рома. Никога обаче няма да кажа, че е сигурно, докато не съм подписал.“

Мончи: Едно е сигурно - повече никога в Испания

„Нито един шеф на испански клуб не ме е търсил. Имаше посредници, работещи от името на няколко големи клуба, които изразиха интерес към мен, но аз считам това за опортюнизъм. Ако имаше сериозни клубове, то те щяха да ме потърсят директно. Освен това е вярно, че не смятам да работя за друг испански отбор след Севиля. Затова би им било трудно да ми се обадят.“

„Смятам, че повечето от феновете на Севиля схванаха посланието ми: нуждаех се от свеж въздух след 29 години в клуба“, коментира Мончи.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Рамон Мончи Родригес Севиля Рома

Италия