Спортният директор на Рома Мончи вече успя да договори първите четири нови попълнения на отбора за следващия сезон. Джъстин Клуйверт, Чорич, Маркано и Брайън Кристанте вече подписаха с „джалоросите“.

Мончи  възнамерява да създаде конкурентна група за подобряване на резултатите на отбора през новия сезон.

Успехите на Мончи не са резултат на случайността . Зад футболните му успехи откриваме щателна работа, практически златарска, детайлна "разузнавателна" работа, която позволи на Севиля да живее в най-златния период от своята история. Дани Алвеш, Иван Ракитич, Фреди Кануте или Жулио Баптиста са някои от примерите. 

Връзката между Рамон Родригес Вердехо и клубът на неговата любов се скъса миналия сезон след 27 години идилия. Половин Европа искаше да си осигури неговите услуги, но в крайна сметка той подписа с Рома.

През първия си сезон в италианския клуб Мончи подписа с Александър Коларов, Максим Гоналон, Ектор Морено и Ченгиз Юндер. Младият и неизвестен турски футболист се представи отлично под ръководството на Еузебио Ди Франческо и фокусира вниманието върху себе си.

Привличането на млади играчи за по-малки трансферни суми е един от крайгълните камъни във философията на Мончи. Рома е изключително активен на пазара и вече си осигури четири нови попълнения Анте Чорич е хърватски полузащитник, който впечатлява със своя потенциал, а мнозина вече го сравняват с Лука Модрич.

Заедно с него на брега на река Тибър пристигнаха още Брайън Кристанте от Аталанта, Иван Маркано от Порто и Джъстин Клуйверт от Аякс. Холандецът е голямата звезда до този момент в селекцията на Рома. „Джалоросите“ броиха 20 милиона евро за него, а той подписа петгодишен договор.