Българинът Валентин Антов и съотборниците му от Монца се класираха за осминафиналите в турнира за Купата на Италия по футбол. Монца победи като гост Удинезе с 3:2 в среща от третия кръг на състезанието. Антов бе титуляр за своя тим и игра цял мач при успеха. Следващият съперник на Монца е съставът на Ювентус, а мачът е насрочен за 11 януари 2023 година.

Гостите поведоха в 45-ата минута на двубоя след попадение на Матиа Валоти. Удинезе изравни в началото на второто полувреме. Аржентинският защитник Патрисио Перес се разписа за 1:1 в 49-ата минута, а в 68-ата той даде аванс за домакините с втори гол за 2:1.

С две попадения в рамките на две минути Монца си осигури успеха. Първо, в 70-ата минута Салваторе Молина реализира за 2:2, а в 72-ата Андреа Петаня бе точен за крайното 3:2.

Напред в турнира за Купата на Италия се класира и втородивизионният тим на Парма, който надигра Бари с 1:0 като домакин в друга среща от третия кръг. Победният гол бе дело на 21-годишния полски нападател Адриан Бенедичак в 29-ата минута.