Българският защитник Валентин Антов изгледа отблизо загубата на тима си Монца от Перуджа като гост с 0:1 в двубой от последния кръг на италианската Серия Б. Поражението изпепели надеждите на Монца за директна промоция и тимът ще трябва да премине през плейофи. Антов беше в групата за мача, но остана неизползвана резерва. За Перуджа мачът нямаше особено значение, но домакините стигнаха до победно попадение в самия край на сблъсъка, когато се разписа Ферарини. Победата се оказа пирова за Перуджа, тъй като тимът остана девети в крайното класиране и остана извън зоната на плейофите. 
 
Асколи с Атанас Илиев ще има шанс да се бори за място в елита, след като завърши на шестата позиция в крайното класиране. В последния кръг тимът на българина спечели с 4:1 у дома срещу Тернана. Илиев започна от резервната скамейка и се появи в игра в 72-ата минута на мястото на автора на хеттрик за Асколи - Франк Тсаджут. 
 
Третият наш представител във второто ниво на италианския футбол Андреа Христов пък остана на скамейката при успеха на Козенца над Читадела с 1:0. Въпреки успеха Козенца ще играе плейофи, но за оставане в Серия Б. Добрата новина е, че тимът на Христов се спаси от директно изпадане в по-долната дивизия.