Бившият генерален директор на Ювентус Лучано Моджи заяви в интервю пред италиански тв канал, че хомосексуалистите нямат място във футбола.

"Във футбола няма гейове. Не знам дали играчите са против това да има такива в отбора им, но аз съм", каза бившият ръководител на торинския клуб, който няма право да заема постове във футбола след скандала в калчото, където бе една от основните фигури. Моджи трябва да отговаря и за серия обвинения в корупция.

"В клубовете, в които съм работил, никога не е имало. Никога не съм искал хомосексуални играчи и и днес не бих ги приел", добави бившият директор на Старата госпожа.

"Аз съм старомоден, но познавам атмосферата във футбола и един гей не би бил в състояние да оцелее", добави той. "Един хомосексуалист не може да работи професията футболист. Светът на футбола не е създаден за тях, там има една специфична атмосфера, например човек трябва да е гол под душа", каза в заключение Моджи.

По време на скандала в калчото, който лепна поредно петно върху футболния свят в Италия, централната фигура Лучано Моджи, получи забрана от Италианската федерация по футбол за каквато и да е било дейност в този спорт в продължение на 5 години.