Бившият генерален мениджър на Ювентус Лучано Моджи направи култово изказване, в което обвини играчите на Интер, че нямат…топки.

Повод за гневната тирада на бившия ръководител на „бианконерите” бе изказване на Ектор Купер, който изрази своите съмнения за редовността на спечелената през 2002 година титла от Ювентус.

По това време Купер бе начело на Интер, а в последния кръг „нерадзурите” се нуждаеха от победа срещу Лацио, за да спечелят първото си Скудето от 1989 година.

Двубоят обаче завършва със загуба 2:4, като в мача са допуснати очевидни грешки в ущърб на Интер. Поражението позволява на Ювентус да стане шампион, което според Купер е било абсолютно нечестно.

„Много пъти съм се връщал към събитията от онази година и ще ви кажа нещо – играхме срещу Киево и Роналдо не получи чиста дузпа. Реферът бе на три метра, но се престори, че не е видял нищо. По-късно разбрах защо”, заяви специалистът.

Думите на Купер бяха посрещнати много остро от Моджи, който не се поколеба да каже какво мисли за Интер:

„Интер загуби Скудетото през 2002-ра, защото нямаше топки. Дори Купер призна това за своя отбор. Изглежда обаче, че някои хора сменят мнението си през годините”, заяви Моджи.