Бившият бос на Ювентус Лучано Моджи настоява, че в края на сезона Клаудио Раниери ще напусне клуба и ще бъде заменен от Марчело Липи.

Не за първи път подобна информация излиза в италианските медии, но някогашният генерален директор на Юве твърди, че всичко вече е договорено. Моджи бе изхвърлен от футбола при скандала „Калчополи”.

„Наистина се съмнявам, че Раниери ще остане на пейката на Юве и през следващия сезон, независимо на каква позиция завърши тимът,” казва той в редовната си колонка в местен вестник.

„Негов заместник ще стане Марчело Липи. Но настоящите директори в Юве няма да могат да предявяват същите претенции към него, както го правят при Раниери, и после да ги променят в средата на сезона. Това би провалило всичко,” казва Моджи.

Според него, бордът на „Старата госпожа” е поискал от Раниери да класира отбора в Зона УЕФА, когато го е наемала миналото лято, но впоследствие си е повишил изискванията и е пожелал място в Шампионската лига.

„Тяхното отношение не е от полза на Ювентус. Жан-Клод Блан и Джовани Коболи-Джили знаят много добре каква задача са възложили на Раниери, но след добрите резултати в началото промениха целите и това причини проблеми,” добави Моджи. „Това е типично поведение за хора, които не са в професията. Създаде се напрежение и тази „минимална цел” – трето място – направи така, че Юве има само точка от последните три мача.”