Миланската болница „Сан Рафаеле“ предостави актуална информация относно здравното състояние на президента на Монца Силвио Берлускони, който бе приет по спешност, а в момента се бори с пневмония и бе диагностициран с левкемия.

От клиника разкриха, че левкемията на Берлускони е рак на специален вид стволови клетки в костния мозък. Той ще бъде подложен на нов метод лечение на рак в напреднал стадий.

Ето какво написаха от болницата „Сан Рафаеле“:

„Президентът Силвио Берлускони в момента е в интензивно отделение за лечение на белодробна инфекция. Инфекциозното състояние е част от хронично хематологично състояние, на което той е бил носител от известно време: хронична миеломоноцитна левкемия, чиято персистираща хронична фаза е установена и липсата на еволюционни характеристики при остра левкемия“.

„Настоящата терапевтична стратегия включва лечение на белодробна инфекция, специализирано циторедуктивно лечение, насочено към ограничаване на негативните ефекти от патологичната хиперлевкоцитоза и възстановяване на съществуващите клинични състояния“.