Министър на спорта на Италия Джована Меландри поиска спиране на първенството по футбол след трагичната смърт на привърженика на Лацио Габриеле Сандри и последвалите след това буйства и вандалски прояви на феновете.

"Следващия уикенд топката трябва да почива", заяви многозначително Меландри, намеквайки че най-вероятно няма да има мачове.

Кръг в професионалните Серия А и Б така или иначе няма да има заради евроквалификацията на Скуадра Адзура с Шотландия. Но евентуално решение да не се играе ще засегне първенствата в по-ниските дивизии.

26-годишният Габриеле Сандри бе убит до крайпътно заведение на паркинг край Арецо, където феновете на Лацио се засекли с привърженици на Ювентус. Той бе прострелян неволно от полицай, който се опитвал да въдвори ред след стълкновението между двете малобройни враждуващи групи.

Междувременно полицаят, виновен за смъртта на диджея, призна за стрелбата пред Кориере дела Сера, но заяви, че не се е целил в човек.

"Стрелях предупредително във въздуха. Вторият изстрел бе произведен по време на тичането. Направо съм съсипан. Разруших две семейства - това на момчето и моето", заяви 31-годишният полицай.

Според най-достоверната информация по случая полицаят е дал предупредителния изстрел от разстояние 200 метра. Това накарало враждуващите фенове да прекратят битката, да се чакат на автомобилите си и да офейкат.

С цел да спре поне един автомобил или да види неговия номер полицаят е тичал с пистолет в ръка, при което неволно произвежда фаталния изстрел.