Два гола на Диего Милито донесоха победата за Интер в гостуването на Каляри с 2:1 в мач от 4-тия кръг в Серия А. „Нерадзурите” показаха слаба игра и спокойно можеха да загубят точки в Сардиния.

През първото полувреме домакините бяха по-добрият отбор на терена и заслужено откриха резултата в 16-та минута, когато Джеда реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Майкон срещу Матри.

До края на частта футболистите на Каляри се отличиха с множество пропуски, които спокойно можеха да доведат до втори гол.

Второто полувреме също започна с предимство за домакините, като удар на Даниеле Десена удари гредата.

Ужасна грешка в защита обаче осигури изравнителния гол за Интер. В 50-та минута Конти подари топката на Милито, който от изгодна позиция без проблеми вкара покрай Маркети.

4 минути по-късно обратът бе пълен след нов гол на Милито. Аржентинецът се възползва от дълъг пас и по страхотен начин прехвърли излезлия да избие топката Маркети.

До края на мача Милито можеше да оформи своя хеттрик, но стреля високо след добър пас на Ето’о. Балотели също имаше добра възможност, но в крайна сметка двубоят завърши при 2:1 за Интер.

Старши треньорът на шампионите Жозе Моуриньо изгледа последния половин час от мача от трибуните, след като бе изгонен за груба реакция при нарушение срещу Балотели.

Със спечелените три точки Интер се изкачи на трето място с 10 точки, с 2 зад лидера Ювентус.

Следващият съперник на Левски в Лига Европа – Лацио завърши наравно 1:1 като гост на Катания. Мартинес откри за домакините в 12-та минута, а Хулио Крус в 57-та донесе точката за „орлите”.

Милан успя да стигне до трите точки срещу Болоня, след като Кларънс Зеедорф вкара единствения гол в мача в 75-та минута.

Парма продължава отличното си представяне в Серия А, след като победи Палермо с 1:0. Кристиан Дзакардо вкара в 17-та минута, за да донесе успеха на „пармалатите”.

Валери Божинов отново остана на резервната скамейка и влезе в игра в 88-та минута на мястото на Алберто Палоски.

Всички резултати от 4-тия кръг в Серия А:

Милан - Болоня 1:0

Бари - Аталанта 4:1

Каляри - Интер 1:2

Катания - Лацио 1:1

Киево - Дженоа 3:1

Парма - Палермо 1:0

Сампдория - Сиена 4:1

от 21.45 часа: Рома - Фиорентина