Двата миланска гранда Милан и Интер няма да останат с добри спомени от 16-тия кръг в Серия А, след като и двата отбора загубиха ценни точки в борбата си за титлата.

Милан изненадващо загуби домакинството си на Палермо с 0:2 след голове на Фабрицио Миколи в 49-та минута и Марк Брешано в 62-та.

Интер пък стигна единствено до равенство 1:1 като гост на Аталанта. Двубоят започна добре за „нерадзурите”, които поведоха чрез Диего Милито в 15-та минута.

В 64-та Уесли Снайдер получи червен картон и по този начин остави съотборниците си с човек по-малко на терена. От това се възползваха домакините, които стигнаха до изравнителен гол, дело на Тирибоки в 81-та минута.

Така въпреки загубените две точки, Интер увеличи преднината си пред втория Милан на 5 точки и 6 пред Ювентус.

Четвърти с 28 точки е сензацията Парма. Без контузения Валери Божинов „пармалатите” победиха Болоня с 2:1. Мудингай откри за гостите в края на първата част, но Кристиан Панучи изравни след час игра. Малко след това Бритос от Болоня получи червен картон, което улесни задачата на Парма. Победното попадение реализира Никола Аморузо в 86-та минута.

Съперникът на Левски в Лига Европа Лацио стигна до важна победа с 1:0 над Дженоа след гол на Александър Коларов в 39-та минута.

В другите мачове от кръга:

Катания – Ливорно 0:1

Киево – Фиорентина 2:1

Сиена – Удинезе 2:1

От 21.45: Сампдория - Рома