В мач от 9-я кръг на Серия А Милан постигна минимална победа с 2:1 като домакин на Сиена и със спечелените три точки „росонерите” изпревариха във временното класиране вечния си съперник Интер.

Филипо Индзаги даде гол преднина за Милан в 31-та минута, но Вергасола изравни в 54-та минута, след което Кака в 65-та бе точен от бялата точка и донесе победата на „росонерите”.

В същото време в дербито на кръга Фиорентина и Интер не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0, което е нова грешна стъпка за водения от Жозе Моуриньо отбор.

Удинезе и Наполи записаха убедителни успехи в мачовете си срещу Катания и Реджина и успяха да вземат преднина пред останалите отбори.

„Фриуланите” победиха с 2:0 като гости Катания след голове на Санчес и Куалиареала, докато Денис се отличи с хеттрик при домакинската победа на неаполитанци над Реджина.

Болония загуби с 1:2 от Ювентус. Много силен мач за „бианконерите” отбеляза Павел Недвед, който се отличи с две попадения, докато почетното попадение за домакините отбеляза Марко ди Вайо.

Лацио измъкна победа с 2:1 като гост на Киево. Горан Пандев и Мантовани донесоха победа за „орлите”, докато Пелисиер отбеляза почетното попадение за веронци.

Останалите резултати от кръга:

Дженоа – Каляри 2:1

Торино – Аталанта 2:1

Лече – Палермо 1:1

Рома – Сампдория прекратен заради лоши атмосферни условия