Отборът на Милан записа едва четвърта победа от началото на сезона в Серия А. Възпитаниците на Масимилиано Алегри се наложиха с 3:1 като гост на Катания, но и този път успехът не дойде лесно. Домакините от остров Сицилия играха почти половин час с човек по-малко на терена, което се оказа от решаващо значение за крайния изход на мача.

Катания поведе в резултата още в 13-ата минута на двубоя, когато Лукас Кастро бе точен от удобна позиция. Футболистите на Милан обаче реагираха бързо и само седем минути по-късно Рикардо Монтоливо поведе своите към пълен обрат.

Марио Балотели реализира дежурния си гол в 62-ата минута, за да изведе своите напред. Италианският национал бе точен от пряк свободен удар от близо 22 метра. Само две минути след втория гол на Милан, домакините останаха и с човек по-малко на терена. Панайотис Тачсидис бе отстранен от игра с директен червен картон, което наклони сериозно везните в полза на „росонерите“.

До края на мача гостите съумяха да реализират още едно попадение, с което да затвърдят успеха си. В негов автор се превърна Кака в 81-ата минута.

С победата си Милан се изкачи на 10-то място във временното подреждане, докато Катания остава предпоследен.