Старши треньорът на Наполи Валтер Мацари е един от основните фаворити да замени Леонардо, ако младият специалист реши да напусне Милан в края на сезона. Спекулациите за подобно нещо се разгоряха през седмицата, когато президентът на Бразилия Лула изрази желанието си да види Леонардо като национален селекционер на Селесао за Мондиал 2014.

Дали наставникът на „росонерите” ще приеме предложението на родината си все още не е ясно, но за всеки случай ръководството на Милан вече търси резервни варианти. Вчера се появиха и информации, че настоящият помощник на Леонардо Мауро Тасоти е готов да поеме отговорността и да стане старши треньор, ако бразилецът си тръгне.

Tuttosport обаче твърди, че вицепрезидентът на миланския гранд Адриано Галиани е особено впечатлен от работата на Валтер Мацари този сезон в Наполи, и иска да се опита да го привлече в Милан.

Още една опция пред „росонерите” е и Марчело Липи, който по предварителна информация трябва да се оттегли от поста си като селекционер на Италия след края на Световното първенство тази година.