Отборът на Милан допусна поредната си грешна стъпка в Серия А, след като в мач от 25-ия кръг на първенството завърши 2:2 на „Сан Сиро“ срещу гостуващия тим на Верона след изравнителен гол в 95-ата минута на мача.

„Росонерите“ вече се чувстваха победители, когато в петата минута от добавеното време Нико Лопес ги наказа за страхливата игра, показана през второто полувреме и ги лиши от две точки.

Гостите от Верона бяха тези, които откриха резултата, след като в 18-ата минута Съли Мунтари извърши нарушение в наказателното поле и съдията Пиеро Джакомели отсъди дузпа. Зад топката застана Лука Тони, който с технично изпълнение в стил Паненка реализира за 1:0.

Положения в следващите минути липсваха, но в края на полувремето Джакомели отсъди нова дузпа, този път за Милан. Тя дойде след нарушение на Вангелис Морас в наказателното поле. С мощен удар в средата на вратата пък Жереми Менес възстанови статуквото.

Само 2 минути след подновяването на играта през втората часът пък домакините направиха обрата пълен след автогол на Панайотис Тахсидис. След разбъркване в наказателното поле на Верона, топката попадна в Жереми Менес до аутлинията, откъдето французинът опита да я отправи към вратата. Там в непосредствена близост пък бе Таксидис, който не успя да реагира и само изгледа как топката влиза в собствената му врата, след като срещна краката му.

Вместо да търси край на интригата с трети гол, старши треньорът на Милан Филипо Индзаги се съсредоточи върху запазване на минималния аванс на тима си, което в крайна сметка се оказа грешен ход.

Постепенно Индзаги замени всичките си офанзивни футболисти и заигра откровено дефанзивно. Таксидис можеше да се реваншира за автогола след страхотен изстрел от воле извън наказателното поле, но топката срещна напречната греда.

До самия край обаче гостите не се отказаха да търсят изравнителния гол и в крайна сметка усилията им бяха възнаградени в петата минута на добавеното време. Влезлият малко преди това в игра Нико Лопес получи топката след бързо развита атака и неразбирателство в отбраната на „росонерите“. Уругваецът реагира отлично, навлезе в наказателното поле и с изстрел покрай Диего Лопес вкара за крайното 2:2.

Така в класирането Милан е на десето място с 34 точки, а Верона е на 15-а позиция с 28.