Милан подписа нов договор със световно известната компания за спортна екипировка Adidas. Според условията на контракта, немската фирма ще стане официален технически спонсор на отбора до 2016 година, като световният клубен шампион ежегодно ще получава по 10,5 милиона евро от общата сума заложена в споразумението, която е на стойност 84 милиона.

В продължение на няколко години Милан ползва услугите на концерна, както също и отборите на Байерн Мюнхен и Реал Мадрид. Това е причината, поради която двете страни стигнаха много бързо до този договор, който бе сключен в представителството на Adidas в Милано.

В понеделник ще се проведе и официалната пресконференция, на която символично двете страни ще си стиснат ръцете. От страна на „росонерите” ще присъства вицепрезидентът на клуба Адриано Галиани, докато немският концерн ще бъде представено от висш ръководител на компанията.

Любопитното е, че неотдавна Adidas подписа договор лично с бившия мениджър на Челси Жозе Моуриньо, който все по-често е спряган за поста треньор на Милан.