Милан разгроми с 5:2 като гост Асколи в мач от отложения 22-ри кръг в Серия А на Италия и се възползва от равенството на Лацио с Киево 0:0, като „росонерите” се доближиха на четири точки от „небесносините”.

Невероятно шоу направиха Кака и Джилардино, които вкараха по две попадения в мрежата на Асколи. Италианският национал откри резултата в 3-та минута, а в 25-та Кака бе точен от дузпа. Малко по-късно Алберто отбеляза втория си гол в срещата. Домакините намалиха чрез Ди Биаджо, който реализира отсъдената дузпа, но отново Кака в 35-та минута направи резултата 4:1. Куберти в 41-та оформи крайното 2:4 за първите 45 минута. През втората част Зеедорф отбеляза 5-тия последен гол за „росонерите” в двубоя.

Удинезе се наложи с минималното 1:0 над Сампдория, след като Якуинта вкара в 53-та минута отсъдената дузпа. Емполи нямаше проблеми срещу Аталанта и победи с 2:0 чрез попадения на Саудати в 35-та и Алмирон в 54-та. Белини от гостите бе изгонен в края на първото полувреме.

Ливорно спечели с 2:1 срещу Каляри. Лукарели откри резултата в 5-та минута, но Суасо изравни в 61-та от дузпа. Кнежевич донесе успеха за домакините шест минути по-късно.

Сиена загуби като гост с 1:3 от Реджина. Бианки откри за „калабрийци” в 13-та минута, но Ригано изравни от дузпа в 27-та минута. През втората част „виненочервените” стигнаха до успеха след попадения на Никола Аморузо в 54-та и 72-та от дузпа. В 69-та минута Морело от гостите бе изгонен.