Милан разкова Ювентус с 3:0 като гост в последен мач от 19-я кръг на Серия А. „Росонерите” стартираха добре 2010 година, като прибраха в джоба си скалпа на основен претендент за челните позиции, а и оставиха „Старата госпожа” чак четвърта – зад Наполи. Милан има 37 точки с победата, докато Юве е с 33. Лидерът Интер е с комфортна преднина със своите 45, макар Милан да е с мач по-малко.

Гостите от Милано се поздравиха с успеха в Торино за първи път от сезон 2003/04, благодарение на голове на Неста и Роналдиньо. Тяхната победа постави на карта и поста на Чиро Ферара, който вече месеци е спряган за уволнение от Юве.

Алесандро Неста изненада Ювентус след половин час игра, с едно от редките си попадения, паднало след центриране от корнер. Милан продължи да изглежда по-опасно на терена и след като поведе, като Дейвид Бекъм и Марко Бориело бяха неуморни в атакуващата линия. Киелини тества Дида след един пряк свободен удар и лошо изчистена топка, но стреля право в тялото му.

След като за час игра нищо не се промени в играта на момчетата му, Ферара пусна и ветерана Алесандро Дел Пиеро, но и това не помогна особено. Дел Пиеро опита удара си от пряк свободен удар, и няколко пъти центрира остро, но не се стигна до изравняване.

Точно обратното, в последните 20 минути отново Милан владееше инициативата, след като за известно време бе в изчаквателна позиция. В 72-та минута отново Пирло центрира от корнер, Роналдиньо игра с глава, а топката се отклони и в тялото на Де Челие, за да матира Манингер.

След второто попадение в мрежата на Юве, феновете на „бианконерите” започнаха да напускат стадиона, в знак на протест, а останалите запалиха факли, горяха седалки и пускаха димки. Това обаче създаде повече проблеми на собствения им тим, отколкото на Милан, и „росонерите” стигнаха до трето попадение.

Роналдиньо отново показа добра форма, сваляйки си на гърди едно центриране от дясно, и стреляйки точно във вратата на Ювентус. Дел Пиеро имаше последен шанс да отбележи поне почетен гол за домакините, но Дида спря навреме удара му.